Téliszalámi

2011.12.10. 17:28

A téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle.

A szegedi téliszalámi 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, hungarikum.

Az 510/2006 (EK) rendelet alapján készített összefoglaló lap szerint a szegedi téliszalámi „2—4 mm szemcsenagyságúra aprított és egyenletesen elkevert sertéshús és sertés szalonnaszemcsékből álló, sózott és fűszerezett (fehér bors, szegfűbors, csemegepaprika-őrlemény), természetes vagy természetazonos vízgőzáteresztő műbélbe töltött húskészítmény, amelynek felülete a bükkfahasábokkal történő füstölést és szárításos érlelést követően szürkésfehér nemespenész bevonatot kap.”

Szerző: Mecsó

1 komment

Címkék: téliszalámi

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarkolbasz.blog.hu/api/trackback/id/tr363453707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Imre Lajos 2016.05.04. 08:43:54

Adj' Isten!Köszönöm a befogadást!Magam is próbálkozom szalámi készítéssel, több kevesebb sikerrel.A legnagyobb gondom,hogy nem tudok rájönni miért esik szét a szalámim?Van valakinek erre valamilyen praktikája, vagy tudja az okát, mit nem csinálok jól?
süti beállítások módosítása